Nieuws

Oplossingen om de bezettingsproblemen in de kinderopvang aan te pakken

april 16, 2024

Afbeelding over Oplossingen om de bezettingsproblemen in de kinderopvang aan te pakken

In een tijd waarin leidinggevenden in de kinderopvangsector voor een wirwar aan uitdagingen staan, reikt Tadaah oplossingen aan voor situaties van drukte en ziekteverzuim binnen de kinderopvang. Bij het congres Werkgeverschap in de Kinderopvang op vrijdag 5 april in Veenendaal, bracht Tadaah haar visie naar voren. Het congres dat gericht was op het aanpakken van hoge werkdruk, ziekteverzuim en personeelstekorten in de kinderopvang, bood deelnemers de gelegenheid om met Tadaah in gesprek te gaan en oplossingen te verkennen.

Als hoofdsponsor van het congres draagt Tadaah bij aan het mogelijk maken van waardevolle bijeenkomsten in de kinderopvangsector. Tijdens het congres stonden twee masseurs klaar voor ontspannende stoelmassages tijdens pauzes en werden stressballen uitgedeeld. Tadaah, vertegenwoordigd door een toegewijd team, biedt met haar platform dé oplossing voor piek & ziek. Hiermee helpen zij dagelijks talloze organisaties.

Verbinden van professionals en organisaties
Met de focus op het verbinden van pedagogisch medewerkers en kinderopvangorganisaties biedt Tadaah een platform dat traditionele grenzen doorbreekt en flexibel werken bevordert. Door duizenden pedagogisch medewerkers te koppelen aan kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties in heel Nederland, biedt Tadaah een directe oplossing voor personeelstekorten en onverwachte afwezigheid van medewerkers.

Via het platform van Tadaah nemen ook andere doelgroepen die gekwalificeerd zijn, opdrachten aan om in de kinderopvang te werken. Zoals studenten met de juiste diploma’s/certificaten, zij-instromers uit diverse branches, herintreders, gepensioneerden en creatieve professionals met een achtergrond in muziek, drama of andere creatieve vakken. Elke dag die binnen de kinderopvang gewerkt wordt, draagt bij aan de continuïteit van de kinderopvang.

Een opvallend aspect van Tadaah’s aanpak is de nadruk op eerlijkheid en transparantie. Met een missie om flexibel werken in de kinderopvang te verbeteren en eerlijker te maken, streeft Tadaah ernaar om het sluiten van groepen te voorkomen bij personeelstekorten door piekbelasting en ziekteverzuim. Door het bieden van een solide netwerk aan freelancers, kunnen organisaties snel en efficiënt reageren op personeelsbehoeften, wat de werkdruk vermindert en het werkplezier vergroot.

Partner bij goed werkgeverschap
Tadaah benadrukt ook verschillende voordelen voor organisaties die gebruikmaken van hun diensten. Waaronder een flexibele schil in de regio, kosteloze overname naar een vast dienstverband en strikte naleving van zowel Europese als Nederlandse wetgeving. Deze voordelen maken het niet alleen gemakkelijker voor organisaties om te voldoen aan hun personeelsbehoeften maar ook om te opereren binnen de grenzen van de wet, zonder concessies te doen aan kwaliteit en zorg.

Als onmisbare schakel in het streven naar een betere werkomgeving in de kinderopvangsector en door voortdurend te luisteren naar de behoeften van de branche, blijft Tadaah evolueren en groeien en draagt het bij aan een toekomst waarin werkplezier en duurzame inzetbaarheid centraal staan.

Weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Plan dan een kennismakingsgesprek in.

Tadaah heeft de leukste opdrachtgevers