Veelgestelde vragen over

Algemeen

Hier vind je antwoorden op algemene vragen die niet in een andere categorie thuishoren.

Alle algemene vragen

Wat is schijnzelfstandigheid?

Schijnzelfstandig betekent heel simpel gezegd dat je een freelancer (zzp’er) lijkt, maar het niet bent volgens de Belastingdienst. Een soort verkapt loondienst dus. Een zzp’er – zelfstandige zonder personeel – bepaalt wanneer hij/zij werkt, op welke manier hij/zij het doet en of hij/zij het werk zelf uitvoert of uitbesteedt. Door te voldoen aan de richtlijnen voor zelfstandigheid zorgen we ervoor dat freelancers die via Tadaah werken bij kinderopvangorganisaties juist geen schijnzelfstandigen zijn.

Heeft Tadaah ook een app?

Maar natuurlijk. Tadaah heeft een zowel een Android als een iPhone app.

Mag ik privé oppassen bij kinderen die ik ken vanuit de kinderopvang?

Elke kinderopvang heeft zijn eigen pedagogisch beleid, gedragscode en voorwaarden. Raadpleeg de desbetreffende kinderopvang met jouw vraag. Tadaah is slechts de bemiddelaar en heeft geen standpunt in zulke kwesties.

Mag ik mensen werven bij de organisaties waarmee ik werk?

Nee, dat is absoluut niet toegestaan. Organisaties hebben het al erg moeilijk om geschikt personeel te vinden en te houden. We vinden het leuk als je nieuwe mensen aanbrengt, maar probeer geen directe collega’s te werven.

Zijn er doorgroeimogelijkheden bij Tadaah?

Een ZZP’er is geen werknemer en daarom zijn er geen doorgroeimogelijkheden bij Tadaah. Tadaah is geen werkgever maar slechts een bemiddelaar tussen organisatie en freelancers. Mocht jij middels opleiding en cursussen doorgroeien, bijvoorbeeld als pedagogisch coach of door workshops aan te bieden, kun je dat natuurlijk inzetten voor opdrachtgevers.

Kun je via Tadaah werken als je ook in loondienst werkt?

Afhankelijk van de afspraken die je met jouw werkgever hebt, kun jij in loondienst zijn en ook als ZZP’er aan de slag. Het komt best vaak voor dat PM’ers extra willen werken maar toch flexibel hun tijd willen kunnen indelen.

Ik heb een leuke opvang gevonden via Tadaah en wil daar vast in dienst. Wat nu?

Hartstikke leuk dat je een kinderopvang hebt gevonden waar je vast aan de slag kan. En het goede nieuws is, er zijn voor beide partijen geen kosten aan verbonden! We vinden het leuk om dit van je te horen en feliciteren je graag persoonlijk! Laat het ons weten via info@tadaah.nl!

Ik ben zij-instromer, kan ik via Tadaah opdrachten aannemen?

Je zult je dan bij Tadaah moeten aanmelden. Samen checken we dan of je aan alle voorwaarden voldoet. Je hebt natuurlijk een diploma nodig waarmee je in de kinderopvang mag werken. Check hier of jouw diploma in aanmerking komt.

< Terug naar alle onderwerpen

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op!

Tadaah heeft de leukste opdrachtgevers