Blog

Broodje aap

april 17, 2024

Afbeelding over Broodje aap

Dit mooie dier heeft meer gemeen met de kinderopvang dan je in eerste instantie zou denken. De Nederlandse naam van deze beauty zal menig HR-medewerker bekender in de oren klinken dan de Latijnse: Tripartitus ofwel “drie-partijen”!

Onlangs zijn wij benaderd door twee grote kinderopvangorganisaties die al jaren tevreden gebruiker zijn van platform Tadaah. Men wilde eens brainstormen over het werken met zelfstandig pedagogisch medewerkers door middel van een drie-partijenovereenkomst! Zowel de directie als het hoofd HR zagen daar wel wat in want, zo was de gedachte:


Voor de freelancer zou het voordeel zijn dat er in geen onzekerheid meer is over te werken diensten, betalingsrisico, het uurtarief en er is elke maand een vast uitbetaal moment.

Voor Tadaah een no-brainer! We hebben deze organisaties geadviseerd om niet met een drie-partijenovereenkomst te werken omdat deze vorm erg lijkt op een uitzendconstructie waarbij schijnzelfstandigheid zich manifesteert. Tadaah is pertinent geen uitzendorganisatie maar een platform opgericht door zelfstandig pedagogisch medewerkers die zelf, voor eigen risico, voorzien in hun opdrachten! De freelancers kiezen zelf hun opdrachtgevers en gaan rechtstreeks een opdrachtovereenkomst aan met een kinderopvangorganisatie. De reden daarvan is even simpel als voor de hand liggend: de freelancers aangesloten bij Tadaah zijn zelfstandig ondernemers en geen uitzendkrachten!

Toeval of niet: vrijwel elk onderzoek naar schijnzelfstandigheid, in welke branche dan ook, begint altijd met dezelfde eerste vraag: “Wordt er gewerkt met een drie-partijenovereenkomst?”

De adviseurs van Tadaah leggen u graag uit hoe de aangesloten pedagogisch medewerkers zelfstandig werken.

Tadaah heeft de leukste opdrachtgevers