Nieuws

Een nieuwe versie van het zzp-wetsvoorstel komt eraan!

februari 15, 2024

Afbeelding over Een nieuwe versie van het zzp-wetsvoorstel komt eraan!

“De nieuwe regels uit het, niet aangenomen, wetsvoorstel van minister van Gennip maken het een stuk moeilijker om te werken als zzp-er.” Dat geldt ook voor zelfstandigen met een goede onderhandelingspositie en tarieven. “Maar de meeste kamerleden zijn kritisch, behalve het CDA is eigenlijk niemand enthousiast over de criteria.”

Dat is logisch omdat, naar het zich laat aanzien, de kritische kamerleden weten dat zzp-ers in de meeste gevallen juist de oplossing zijn en niet het probleem! Bijvoorbeeld personeelstekort bij Piek en Ziek, is onder de huidige arbeidswetgeving onmogelijk (en onwenselijk) met vaste medewerkers in te vullen:

Beide voorbeelden, uit de dagelijkse praktijk, brengen extra onoverkomelijke kosten met zich mee omdat organisaties in het sociaal domein gedwongen worden om een enorme personele overcapaciteit aan te nemen. Volgens schattingen tot zomaar 25% extra personeelsleden.

Een en ander nog los van het feit dat oproep, min/max en nul-urencontracten, recentelijk flink aan flexibiliteit hebben moeten inleveren terwijl de behoefte daaraan enkel is toegenomen.

Bron: Zipconomy

Tadaah heeft de leukste opdrachtgevers