Veelgestelde vragen over

Freelancen en ZZP

Antwoorden met betrekking tot het ZZP'er worden of zaken waar je als ZZP'er mee te maken krijgt.

Alle vragen over Freelancen en ZZP

Ik voel mij niet respectvol behandeld. Wat moet ik doen?

Ons advies is altijd om in gesprek te gaan met de opdrachtgever/ leidster. Wanneer je er samen niet uitkomt kun je Tadaah om advies vragen en om te bemiddelen.Tadaah zal altijd aan beide partijen vragen hoe de situatie verlopen is. Wanneer je er samen niet uitkomt kan je een organisatie uitsluiten via Tadaah. De ervaring leert dat wanneer je een klacht goed uitpraat, je werkt aan een duurzame relatie en aan een vertrouwensband.

Hoe lang mag je voor 1 opdrachtgever blijven werken?

Je moet 3 verschillende opdrachtgevers hebben per kalenderjaar en je mag 75% van de tijd werken voor 1 opdrachtgever. Voor de precieze informatie hierover verwijzen we je naar de gegevens bij de belastingdienst.

Wat is de KOR?

Dat is de Kleine Ondernemers Regeling, deze kan je aanvragen als je niet meer als 20.000 euro per jaar aan omzet in je onderneming draait. De KOR kan je aanvragen bij de belastingdienst. Let op: je kan enkel KOR instellen op je profiel als je daadwerkelijk de toezegging hebt gekregen van de belastingdienst. Je bent dan vrijgesteld van BTW.

Hoe bepaal ik mijn uurtarief?

Aan de hand van opleidingsniveau, werkervaring en competenties. Heb je extra kennis of vaardigheden? Vergeet dat dan niet in je profieltekst te vermelden.

Is er werk als pedagogisch coach?

Tadaah is geen werkgever maar het komt regelmatig voor dat wij ervaren freelancers vragen beginnende freelancers ondersteuning te bieden bij het prille begin. Ook helpen deze coaches jou om ons platform optimaal te gebruiken.

Wat is het PRK (personenregister kinderopvang) eigenlijk?

Het Personenregister Kinderopvang (PRK) is een systeem, waarin iedereen ingeschreven staat die werkt of woont op een adres waar kinderen worden opgevangen. Mensen die zich inschrijven in het PRK moeten een VOG hebben.

< Terug naar alle onderwerpen

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op!

Tadaah heeft de leukste opdrachtgevers