Veelgestelde vragen over

Hulp voor Freelancers tijdens het aanmeldproces

Hier vinden freelancers alles over het aanmeldproces.

Alle vragen over Hulp voor Freelancers tijdens het aanmeldproces

Kan ik met mijn telefoon deelnemen aan het kennismakingsgesprek?

Dat kan, maar is niet aan te raden. Wij delen het beeld om te laten zien hoe de website werkt, dit kan je het beste zien op een laptop, PC of tablet.

Wat voor tekst moet ik als profieltekst schrijven?

Vertel iets over jezelf, wie ben jij en waarom werk jij in de kinderopvang, wat is je visie op de kinderopvang en waarom zou een opdrachtgever voor jou moeten kiezen?

Hoe ziet een kennismakingsgesprek eruit?

We nemen door welke documenten nodig zijn om een keurig profiel aan te maken op het platform. Daarbij nemen we de werking van de website door en komen de volgende punten aan bod: Inzien oproepen, aannemen opdrachten, welke opdrachten zijn er, losse diensten, interesse diensten, langere opdrachten, uren wijzigingen, beschikbaarheid, facturatie en een stukje instellingen. Ook kun je tijdens deze online meeting nog alle vragen stellen die je nog zou hebben.

Moet ik betalen voor een VOG?

Ja, de kosten hiervoor zijn voor rekening van de freelancer. De kosten voor een digitale VOG aanvraag via Justis bedragen €33,85.

Ik sta in het PRK, moet ik dan een VOG hebben?

Dit is niet nodig, je staat al gekoppeld en wordt continue gescreend.

Kan ik bij jullie een VOG aanvragen?

Dat kan zeker! Je mag je initialen en achternaam doorgeven via info@tadaah.nl zodat wij de link voor de aanvraag aan jou kunnen versturen, dit gaat via Justis.

Waarom heb ik een VOG nodig?

Sta jij nog niet ingeschreven in het personenregister kinderopvang? Dan heb jij een nieuw VOG nodig, deze VOG mag ook niet ouder zijn dan twee maanden. Stuur ons een email met daarin jouw volledige naam, initialen en achternaam dan kunnen wij jou een vooraf ingevulde VOG-aanvraag formulier sturen.

Is een uittreksel van de inschrijving van de Kamer van Koophandel nodig om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering aan te vragen?

Ja dat is verplicht. Het gaat om de aansprakelijkheid bij werkzaamheden die je beroepsmatig uitvoert. Het is dus niet genoeg als je al een (privé) aansprakelijkheidsverzekering hebt.

Moet ik me inschrijven bij de Kamer van Koophandel?

Om freelancer of ZZP’er te worden moet je jezelf registreren bij de Kamer van Koophandel. Je kunt dit online doen op www.kvk.nl en dan een afspraak maken om de inschrijving te voltooien. Je doelomschrijving bij de inschrijving bij de KvK moet zijn: Het leveren van pedagogische diensten aan kindercentra inhoudende de verzorging, de opvoeding en het bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen. Een en ander conform de bepalingen in artikel 1.1. aan de Wet Kinderopvang. Als je je niet inschrijft kan dat gevolgen hebben. De Belastingdienst grijpt in als je wel ondernemer bent, maar jij je niet inschrijft.

Hoe werkt het met een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) ?

In het verleden was er voor elke opdrachtgever, dus elk kindercentrum waar een invaller werkte, een aparte verklaring omtrent gedrag nodig. Sinds 1 maart 2018 is de continue screening via het personenregister ook voor tijdelijke krachten actief, dit maakt het eenvoudiger voor zelfstandigen. Er hoeft maar een keer een verklaring omtrent gedrag aangevraagd te worden, na inschrijving in het personenregister kan de pedagogisch medewerker dan bij alle opdrachtgevers aan de slag!

Mijn VOG is niet meer geldig, wat nu?

Stuur ons een email met daarin jouw volledige naam, initialen en achternaam dan kunnen wij jou een vooraf ingevuld VOG-aanvraag formulier sturen.

Ik ben al ingeschreven bij de KvK als zelfstandig ondernemer. Kan ik dat KvK-nummer/uittreksel doorgeven?

Als je al zelfstandige of ZZP’er bent, sta je al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Je hoeft je dan niet opnieuw in te schrijven om aan de slag te gaan bij Tadaah. Maar dan moet de doelomschrijving bij de inschrijving bij de KvK wel: SBI code 88.91 zijn. “Het leveren van pedagogische diensten aan kindercentra inhoudende de verzorging, de opvoeding en het bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen.” De SBI codes waarmee je mag werken in de kinderopvang zijn: 88.91 Kinderopvang en peuterspeelzaalwerk 88.91.1 of de kinderopvang SBI code voor pedagogen: 86.91.3 Praktijken van Psychotherapeuten, Psychologen en Pedagogen.

< Terug naar alle onderwerpen

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op!

Tadaah heeft de leukste opdrachtgevers