Veelgestelde vragen over

Opdrachten

Alle ins en outs over het accepteren of wijzigen van opdrachten.

Alle vragen over Opdrachten

Wat betekent vrije vervanging?

Je mag jezelf vrij laten vervangen door een andere freelancer. Bijvoorbeeld omdat je die dag niet meer kan werken. Het is wel jouw verantwoordelijkheid om te checken of iemand de juiste diploma’s en competenties heeft en dat ze aan de organisatie worden gekoppeld in het PRK. Als er bij controle blijkt dat er iets niet klopt of ontbreekt blijf jij als opdrachtnemer verantwoordelijk en zijn de consequenties en boetes voor jou.

Mag ik eerder naar huis gestuurd worden?

Een opdrachtgever mag een dienst van acht uur met één uur kosteloos laten inkorten. Bij ochtend- en middagdiensten mag dat niet.

Mag een organisatie mij naar een andere locatie sturen?

Dat mag mits zij jou de kosten voor het extra reizen, je parkeergeld en je reistijd vergoeden, Meer hierover kan je terug vinden in de opdrachtovereenkomst.

Wat is het verschil tussen een spoedopdracht en een interessedienst?

Spoed is meteen aan jou toegewezen en bij interessediensten kiest de opdrachtgever zelf uit de freelancers die interesse hebben getoond.

Wat voor soorten opdrachten zijn er?

Spoedopdracht – Deze dienst kan je direct accepteren en wordt daarna direct in je opdrachtenkoffer geplaatst. Hier is geen akkoord van de opdrachtgever voor nodig.

Interessedienst – Op deze dienst kan je interesse tonen door op het knopje interesse te klikken, de opdrachtgever krijgt hier een melding van en bepaald dan zelf of zij jou kiezen.

Lange opdracht – Dit is een opdracht voor een langere periode, Let op: de opdracht bestaat uit losse overeenkomsten, voor elke dag een nieuwe overeenkomst.

Waarom zie ik geen opdrachten?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je geen of maar weinig opdrachten te zien krijgt:

Beschikbaarheid – Je beschikbaarheid staat niet ingesteld, om deze aan te zetten vink je in je profiel de groene vakjes aan.

Competenties – staan uit of zijn niet volledig ingesteld, je kan contact opnemen met Tadaah deze aan te laten passen. 

Blokkade – je hebt een opdracht geannuleerd binnen 24 uur voor aanvang van de opdracht dan kom je voor de komende 24 uur automatisch op een blokkade te staan, je ziet dan geen diensten. 

Non actief – je account staat op non actief, wellicht is er een deadline profiel update verstreken, hierover heb je een mail ontvangen waarin staat welke documentatie er mist op je profiel. 

Uurtarief – Heb je een hoog ingezet uurtarief ingesteld in het filter dan kan het zijn dat je geen opdrachten ziet omdat er op dat moment geen opdrachten beschikbaar zijn met het door jou ingezette uurtarief.

Hoe werkt het koppelen van freelancers aan het Personenregister Kinderopvang?

Tadaah kan geen freelancers koppelen aan een organisatie in het register. Beiden partijen zijn hier zelf verantwoordelijk voor. Wel dragen wij er zorg voor dat op het portaal de juiste gegevens van een organisatie te vinden zijn, om het koppelen voor de zzp’er zo makkelijk mogelijk te maken. Ook zijn er diverse mogelijkheden om reminders vanuit het portaal naar zzp’ers te sturen voor een koppelverzoek.

Mag ik mijn mobiele telefoon bij mij houden tijdens mijn opdracht?

Deze vraag kunnen wij niet voor je beantwoorden. De organisatie met wie jij samenwerkt, bepaalt de regels tijdens de opdracht. Bij de meeste organisaties mag je in de pauze je telefoon gebruiken, maar tijdens het werk op de groep is je telefoon in je tas of jas opgeborgen.

Ik heb een opdrachtovereenkomst met een opdrachtgever die ze willen wijzigen, kan dat?

 Ja dat mogelijk, in de voorwaarden en de opdrachtovereenkomst staat dat een opdrachtgever, in alle redelijkheid, verlangen van een freelancer dat deze de opdracht op een andere locatie uitvoert. Daarbij moet men wel rekening houden met het volgende: wanneer opdrachtgever een dergelijke wijziging wenst zijn de kosten die daarbij komen (reiskosten, parkeerkosten en reistijd) voor rekening van opdrachtgever. Het is immers de opdrachtgever die de wijziging wenst. Bijvoorbeeld: een Tadaah-er wordt ingehuurd op een locatie met gratis parkeren voor een dienst van 9.00 tot 17.00 uur. De opdrachtgever wil dat deze persoon naar een andere locatie gaat waar het parkeren betaald is, dan zijn de kosten van het parkeren voor opdrachtgever. Ook de kosten voor het reizen daarnaartoe en de reistijd (conform uurtarief) zijn voor rekening van opdrachtgever. Indien Tadaah-er gebruik maakt van de auto is het redelijk om € 0,21 per kilometer te rekenen. Indien gebruik wordt gemaakt van openbaar vervoer dan zijn de reiskosten eenvoudig vast te stellen met behulp van de OV chipkaart of de reiskosten volgens de website 9292.nl.

Ik heb zojuist interesse getoond in een opdracht. Krijg ik daar een bericht over?

Je ontvangt alleen bericht als jij degene bent die de organisatie heeft gekozen voor de opdracht. Tadaah wijst geen freelancers toe aan een opdracht. De organisatie bepaalt de opdracht zelf en kiest ook zelf wie er de opdracht mag invullen. Tadaah kan je dan ook geen informatie verstrekken over de status van de opdracht.

Ik heb een opdrachtovereenkomst met een organisatie, maar die willen ze wijzigen, kan dat?

Ja dat mogelijk, in de voorwaarden en de opdrachtovereenkomst staat dat een opdrachtgever, in alle redelijkheid, verlangen van een freelancer dat deze de opdracht op een andere locatie uitvoert. Daarbij moet men wel rekening houden met het volgende: wanneer opdrachtgever een dergelijke wijziging wenst zijn de kosten die daarbij komen (reiskosten, parkeerkosten en reistijd) voor rekening van opdrachtgever. Het is immers de opdrachtgever die de wijziging wenst. Bijvoorbeeld: een Tadaah-er wordt ingehuurd op een locatie met gratis parkeren voor een dienst van 9.00 tot 17.00 uur. De opdrachtgever wil dat deze persoon naar een andere locatie gaat waar het parkeren betaald is, dan zijn de kosten van het parkeren voor opdrachtgever. Ook de kosten voor het reizen daarnaartoe en de reistijd (conform uurtarief) zijn voor rekening van opdrachtgever. Indien een Tadaah-er gebruik maakt van de auto is het redelijk om € 0,19 per kilometer te rekenen. Wanneer je gebruik maakt van het openbaar vervoer dan zijn de reiskosten eenvoudig vast te stellen met behulp van de OV chipkaart of de reiskosten volgens de website 9292.nl.

Zijn er genoeg opdrachten binnen mijn competenties?

Tadaah heeft opdrachten voor de Buitenschoolse opvang (5-12) en Kinderopvang (0-4 jaar). De meeste opdrachtgevers zitten in de Randstad (Amsterdam, Haarlem, Almere, Utrecht, Leiden, Den Haag en Rotterdam). Daar zijn er in het algemeen meer opdrachten dan PMers, dus genoeg werk! In de provincies: Utrecht, Zuid-Holland, Noord-Brabant en ZUid-Limburg hebben we nu ook meerdere organisaties. Tadaah groeit dagelijks, vraag ons of we ook voldoende opdrachten hebben in jouw regio!

< Terug naar alle onderwerpen

Heb je nog vragen? Neem gerust contact op!

Tadaah heeft de leukste opdrachtgevers